Ciptaan Pelik Dari Masa Silam


Sebelum berlaku Perang Dunia Ke-2, terdapat banyak ciptaan yang sangat pelik, hasil idea dan kreativiti individu tertentu untuk ubah cara hidup mereka. Dengan kemajuan teknologi pada tahun 1920-an, alat seperti lie detector, traffic signal serta penicilin juga berjaya dicipta. Malah set televisyen yang pertama berjaya diperkenalkan pada tahun 1929. Bagaimanapun, semasa era teknologi yang mengubah dunia ini berlaku, terdapat juga idea-idea yang gila tetapi tidak berjaya menjadi realiti. Kali ni edy nak berkongsi dengan korang beberapa ciptaan yang hebat dari masa silam.


17 | Revolver Camera (New York, 1938)




































16 | Gas War Resistant For Pram  (England, Hextable, 1938)


























15 | Face Protection From Snowstorm (Canada, 1939)









































14 | Faxed Newspaper (1938)






























13 | Folding Emergency Bridge (Netherlands, 1926)




















12 | Car With Shovel For Pedestrians (Paris, 1924)



























11 | Electrically Heated Jacket (USA, 1932)



































10 | Glasses For Reading In Bed (England, 1936)


































9 | Piano For the Bedridden (UK, 1935)


























8 | Extensible Caravan (Paris, 1934)
















7 | Bullet Proof Glass (New York, 1931)




























6 | Radio Hat (USA, 1931)











































5 | Radio Pram (USA, 1932)













































4 | All Terrain Car (England, 1932)


























3 | Amphibious Bike 'Cyclomer' (Paris, 1932)




























2 | One Wheel Motorcycle (1931)


































1 | Bike Tyre Used As Swimming Aid 
      (Germany, 1925)
































1 orang dah puas hati:

Syakir Rahman said...

nombor 2,10,13 sgt menarik..... hihihihi.... yg nom 10 tuh kalo ada lg kan best...keh3...